Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، نشست خبری بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران پیش از ظهر امروز (چهارم اردیبهشت) با حضور امین مختاری (دبیر جشنواره) و نیما نصراللهی (معاون اجرایی) در سالن مشاهیر مجموعه تئاتر شهر برگزار شد.

بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی ایران از فردا (پنجم اردیبهشت) در سالن‌های نمایشی تهران کار خود را آغاز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

امین مختاری (دبیر جشنواره) در ابتدای این نشست با اشاره به جزییات جشنواره گفت: به نظرم مهم‌ترین اتفاقات امسال جشنواره در بخش بین‌المللی افتاده است، امسال منابع و رایزنی ما محدود بود، بنابراین با آکادمی‌ها و سفارتخانه‌های خارجی ارتباط گرفتیم.

مختاری با بیان اینکه «۱۰ کار آماده شد و توانستیم این بخش را تقریبا بدون هزینه جلو ببریم.» گفت: یکی از این بخش‌ها دورنماست که دو گروه «جریان» به سرپرستی محمدرضا علی‌اکبری و گروه مسیح به سرپرستی اندیکاو فردینانکو در آن اجرا خواهند داشت.

او با اشاره به دو ورکشاپ با حضور اساتید ترک در کرمان و کاشان، از انتخاب گروه‌هایی توسط این اساتید خبر داد و گفت: این گروه‌ها در تهران دو مرتبه ورکشاپ برگزار می‌کنند، که در این راستا دو کار مشترک هم ایران و فرانسه تمرین ـ اجرا با بچه‌های کاشان و دیگری هم ایران و ترکیه با بچه‌های کرمان خواهند داشت.

دبیر جشنواره بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی خاطرنشان کرد: گروه‌های دیگر خارجی هم از سوییس،‌ ترکیه و سریلانکا و دو کار مشترک با اتریش و سریلانکا خواهیم داشت.

مختاری اظهار امیدواری کرد این همکاری مشترک یک بدعت دانشگاهی با همکاری اساتید خارج از کشور و نتیجه بخش شود.

او همچنین با اشاره به همکاری‌های انجام گرفته با این جشنواره گفت: مرکز هنرهای نمایشی،‌ معاونت زنان ریاست جمهوری، شهرداری تهران و شورای شهر،‌ مجموعه خصوصی مهرسان و مجموعه خانه تئاتر و بنیاد رودکی با جشنواره تئاتر دانشگاهی همکاری داشته‌اند.

مختاری تصریح کرد: جشنواره از فردا (پنجم اردیبهشت) آغاز و اختتامیه آن روز شانزدهم همین ماه به کارگردانی حسین پویانی فرد برگزار خواهد شد.

دبیر بیست و دومین جشنواره تئاتر دانشگاهی از جمله برنامه‌های اختتامیه این دوره را برنامه بزرگداشت مسعود دلخواه و کامران سپهران عنوان کرد.

او همچنین درباره نحوه انتخاب هیئت داوران خاطرنشان کرد: در این زمینه سعی کردیم کسانی را انتخاب کنیم که برآمده از تئاتر دانشگاهی هستند و از همه رشته‌ها متخصصانی را داشته باشیم.

مختاری در پاسخ به سوالی درباره وضعیت کمک هزینه‌های گروه‌های نمایشی و آسیب‌هایی که سال‌های گذشته جشنواره از این امر خورده،‌ گفت:‌ عدد کمک هزینه‌ها پنجاه درصد افزایش داشته اما فعلا در حد حرف است.

او این اتفاق را به دلیل این دانست که مشکلات مالی زیاد بوده و گفت: همین الان هم خیلی هزینه‌ها اعتباری پیش رفته و شرایط سخت‌تر هم می‌شود.

دبیر بیست و دومین جشنواره بین‌المللی تئاتر دانشگاهی تصریح کرد: به‌هرحال وزارت علوم موظف شده که کمک هزینه‌ها و مسائل مالی چون دستمزدها را پس از جشنواره تقبل کند.

مختاری با اشاره به مشکل بودجه جشنواره هم گفت: آنچه دوستان به ما گفته‌اند اینکه هنوز بخش از این بودجه به وزارت علوم تخصیص نیافته است.

او ادامه داد: هر چند این مشکل تأثیر مستقیم بر کیفیت جشنواره می‌گذارد اما ما تمام تلاش‌مان این است که به بدنه جشنواره لطمه‌ای وارد نشود.

مختاری همچنین با اشاره به اینکه «برای اجرای عموم کارها تلاش داریم تمام آثار بخش مسابقه اجرای عموم بگیرند،» گفت: رایزنی‌ها با برخی افراد و کمپانی‌ها صورت گرفته تا در ایام جشنواره بیایند و کارها را ببینند و تهیه کنندگی برخی کارها را برای اجرای عموم متقبل شوند.

دبیر جشنواره تئاتر دانشگاهی در پاسخ به سوالی درباره بلیت فروشی جشنواره برای عموم و دانشجویان گفت: بلیت فروشی در تیوال انجام می‌شود.

مختاری تشریح کرد: سال‌های قبل پنج هزار تومان قیمت بلیت برای دانشجویان و ۱۰ هزار تومان بلیت آزاد بود امسال گفتیم بلیت آزاد ۲۰ هزار تومان و همان ۵ هزار تومان برای دانشجویان باشد چرا که نمی‌خواهیم شرایط برای تماشای دانشجویان دشوار باشد.

او همچنین درباره بزرگداشت مسعود دلخواه و اینکه او در هیئت داوران نیز حضور دارد، گفت: این انتخاب‌ها به‌هرحال عمدی بوده است.

مختاری تصریح کرد: با توجه به اینکه مسعود دلخواه در آستانه بازنشستگی هم قرار دارد دوست داشتیم اسم او را بیشتر در جشنواره داشته باشیم کما اینکه حوزه‌های کاری او هم با هم غیر مشترک هستند.

نیما نصراللهی هم در ادامه آماری از جشنواره ارائه کرد و گفت: در این دوره ۵۷ اثر اجرا و از این تعداد ۷ اثر تجربه‌های اجرا در محیط‌های نامتعارف هستند. ۲۷ اثر تولید خود جشنواره تئاتر دانشگاهی و ۴ اثر خارج از مسابقه‌اند.

نصراللهی ادامه داد: بخشی از کارها از برگزیدگان جشنواره‌های دیگر دانشگاهی چون مونولوگ، سوره،‌ تجربه و اردیبهشت دامغان و ۳ کار هم در بخش مدرسان اجرا می‌شود.

او همچنین خاطرنشان کرد: مجموعا دوازده سالن مولوی، دانشگاه تهران، دانشگاه هنر، استاد انتظامی خانه هنرمندان، عمارت نوفل لوشاتو، تئاتر شهر و مجموعه ایرانشهر به علاوه سالن تازه تأسیس استاد نصرت جوانمرد در تئاتر شهر که قرار است با افتتاحیه جشنواره ما آن هم افتتاح شود، درگیر کارهای جشنواره هستند.

همچنین در پایان نشست از پوستر جشنواره توسط امین مختاری و نیما نصراللهی رونمایی شد.

مختاری طراحان این پوستر را سیدمهدی میراحمدی و نیما کریمی معرفی کرد.

نصراللهی هم در پایان نشست با اشاره به برخی آسیب‌های جشنواره‌های تئاتر به ویژه تئاتر دانشگاهی گفت: این جشنواره جریان ساز،‌ علمی و تجربی است؛ هر ساله کارهای برگزیده این جشنواره تبدیل به مد سال‌های بعد می‌شوند و این یک آسیب است.

او ادامه داد: قرار نیست این جشنواره جریان ثابت داشته باشد و با محوریت یک ذهن جلو برود به خاطر همین امسال تلاش کردیم فضا و هیئت انتخاب و داوری‌ها قدری متفاوت شوند و واقعا جشنواره امسال اجراهای خاص و تجربی سال بعد را تغذیه کند.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: نشست خبری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۵۴۱۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار

به گزارش خبرگزاری مهر، محمد کرم‌الهی دبیر هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار در احکامی جداگانه دبیر اجرایی و دبیر هنری این دوره از جشنواره تئاتر ایثار را منصوب کرد.

بر این اساس، حمید ساروخانی به عنوان دبیر اجرایی هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار منصوب شد.

همچنین محمد لارتی به عنوان دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار منصوب شد.

حمید ساروخانی و محمد لارتی از هنرمندان و فعالان عرصه هنرهای تجسمی و هنرهای نمایشی و از جمله مدیران با سابقه اداره‌کل امور هنری بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با حضور هنرمندانی از سراسر کشور و به همت اداره‌کل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان و همکاری و همراهی دستگاه‌های اجرایی استان، با هدف تبیین ارزش‌های والای انسانی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت برگزار می‌شود.

«جلوه‌های ایثار و شهادت در دوران انقلاب و دفاع مقدس»، «جلوه‌های ایثار و شهادت در زندگینامه شهدا، ایثارگران، شهدای محور مقاومت (شهدای مدافع حرم)، شهدای امنیت، سبک زندگی ایثارگرانه و ایثار اجتماعی در دوران معاصر»، «جلوه‌های ایثار و از خودگذشتگی همسران معظم جانبازان، آزادگان و خانواده‌های معظم شهدا در دوره معاصر» و «جلوه‌های ایثار و شهادت در مقاطع مختلف تاریخی به خصوص تاریخ معاصر انقلاب» از مهمترین موضوعات این دوره از جشنواره است.

هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار با دبیری محمد کرم‌الهی در ۲ بخش صحنه ای و خیابانی از روز سه‌شنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۳ به مدت ۴ روز در تالار فخرالدین اسعد گرگانی برگزار خواهد شد.

کد خبر 6098087 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • آغاز به کار پانزدهمین جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • «مهاجران» برنده اسکار انگلیس شد
  • اختتامیه جشنواره دانش و پژوهش امام علی (ع) برگزار شد
  • اعلام آثار راه‌یافته به بخش تئاتر خیابانی جشنواره فتح خرمشهر
  • اختتامیه نخستین جشنواره قلب شهر برگزار می‌شود
  • دبیر اجرایی و دبیر هنری جشنواره ملی تئاتر ایثار معرفی شدند
  • انتصاب دبیر اجرایی و دبیر هنری هشتمین جشنواره ملی تئاتر ایثار
  • اختتامیه دومین جشنواره نوجوان و جوان برتر ساوجبلاغ برگزار می‌شود
  • اختتامیه جشنواره سفیران سلامت در چابهار برگزار شد
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم